zvolen.Virtualne.sk
Informačný portál o živote v meste a okolí

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV V PERSONÁLNEJ A MZDOVEJ AGENDE

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV V PERSONÁLNEJ A MZDOVEJ AGENDE

Krátka charakteristika:Zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 84/2014 Z. z. zasahuje do všetkých oblastí, v ktorých sa spracúvajú osobné údaje.
Množstvo:
Cena:65
Popis:• Identifikácia informačných systémov, v ktorých sa spracovávajú osobné údaje o zamestnancoch, napr. na účely pracovnoprávnej agendy, BOZP, dochádzka, fotografie, dočasne pridelení zamestnanci, monitorovanie zamestnancov a i.
• Spracúvanie osobných údajov o uchádzačoch o zamestnanie (predzmluvné vzťahy), uchovávanie životopisov neúspešných uchádzačov o zamestnanie. Kedy je možné spracovávať osobné údaje uchádzačov bez súhlasu a kedy so súhlasom.
• Súhlas zamestnanca so spracúvaním osobných údajov v pracovnoprávnych vzťahoch (kedy je zamestnávateľ oprávnený spracovávať osobné údaje so súhlasom zamestnanca).
• Evidovanie dochádzky prostredníctvom elektronických zariadení, napr. biometria, čipy.
• Fotografia zamestnanca. Je potrebný súhlas?
• Zverejňovanie osobných údajov o zamestnancoch. Kedy sa osobné údaje môžu o zamestnancovi zverejňovať bez súhlasu a kedy je súhlas potrebný?
• Spracovávate osobné údaje dočasne pridelených zamestnancov? Postupujete správne?
• Profilovanie zamestnancov; spracúvanie informácií o záľubách, mimopracovných aktivitách, firemná kultúra, poskytovanie benefitov. Máte takéto spracovávanie osobných údajov správne ošetrené?
• Prenos osobných údajov o zamestnancoch do 3. krajín nezaručujúcich primeranú úroveň ochrany osobných údajov. Kedy je potrebný súhlas zamestnanca na prenos do tretej krajiny?
• Zavedenie kontrolného mechanizmu podľa Zákonníka práce. Postupujete v súlade s § 13 ods. 4 Zákonníka práce?
• Monitorovanie zamestnanca prostredníctvom kamier.
• Kamerové systémy v podmienkach zamestnávateľa (ako ich rozlíšiť vo vzťahu k povinnostiam podľa zákona o ochrane osobných údajov; povinnosti prevádzkovateľa, primeranosť monitorovaného priestoru; primeranosť zásahu do práv a právom chránených záujmov fyzickej osoby/zamestnanca).
• Agentúra dočasného zamestnávania verzus zamestnávateľ, u ktorého sú dočasne pridelení zamestnanci.
• Agentúrny zamestnanec ako oprávnená osoba (identifikácia prevádzkovateľa a jeho povinností).
• Kontrolná činnosť zástupcov zamestnancov (prístup k citlivým osobným údajom, rozsah osobných údajov, ktoré je zástupca zamestnancov oprávnený spracúvať pri výkone kontrolnej činnosti podľa Zákonníka práce).
• Zamestnávateľ verzus informácie o členstve zamestnancov v odborovej organizácii.
• Kontrola podľa zákona o ochrane osobných údajov, práva a povinnosti kontrolovanej osoby (prevádzkovateľ/zamestnávateľ), práva a povinnosti kontrolného orgánu, konanie o ochrane osobných údajov, sankcie za porušenie zákonných povinností.

Súčasťou materiálov budú evidenčné listy/oznámenia k personálnej a mzdovej agende, BOZP, uchádzači o zamestnanie, dočasne pridelení zamestnanci, monitorovanie zamestnancov na pracovisku, vzory poučení oprávnených osôb špeciálne upravené pre „personálne informačné systémy, vzor sprostredkovateľskej zmluvy medzi prevádzkovateľom a externou spoločnosťou, ktorá spracúva personálnu a mzdovú agendu, vzor súhlasov na spracúvanie fotografie a ďalšie dokumenty.
Kontakt:AKADÉMIA VZDELÁVANIA ZVOLEN
Námestie SNP 25, 960 01 Zvolen
IČO : 45025878 DIČ: 2022788504
Mobil : 0902 930 206, 0902 930 207
Email : avzv@avzvolen.sk,
www.akademiavzdelavania.sk
Firma:Akadémia vzdelávania Zvolen, jazykové a odborné vzdelávanie, semináre a kurzy Zvolen
OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV V PERSONÁLNEJ A MZDOVEJ AGENDE

Top ponuky firiem

Ak chcete zadávať firemné ponuky do sekcie Top ponuky firiem na mestskom a zároveň regionálnom portáli, registrujte svoju firmu v Katalógu firiem.

Prezerané ponuky

  • OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV V PERSONÁLNEJ A MZDOVEJ AGENDE

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Zvolen, Budča, Hronská Dúbrava, Kováčová, Lieskovec, Očová, Ostrá Lúka, Sliač, Tŕnie, Turová, Vígľaš, Zvolenská Slatina

Firemný profil poskytuje:

  1. obsiahly priestor pre kontaktné údaje, popis činnosti firmy a fotogalériu ponuky, s vlastnou aktualizáciou obsahu link na www stránku firmy
  2. možnosť vyznačenia sídla firmy a jej pobočiek na mape – sídlo firmy sa automaticky zobrazí aj na interaktívnej Info-Foto mape mesta na samostatnej podstránke
  3. možnosť zaradenia firmy do 2 kategórií činností v katalógu
  4. možnosť využitia systému pre vyžiadanie cenových ponúk a zadanie dopytu od návštevníkov 66 slovenských miest
  5. možnosť aplikácie interaktívnej mapy na www stránke firmy
  6. bezplatné predvyplnenie zápisu našou spoločnosťou podľa údajov z www stránky firmy Firemný profil sa okrem tejto stránky naviac zobrazí aj na stránkach regionálneho portálu www........region.virtualne.sk a celoslovenského katalógu firiem www.virtualne.sk

Firemný profil ďalej umožňuje:

  1. zadarmo zadávať inzeráty na podstránku Inzercia a Reality v sieti Virtualne.sk (výhodné napr. pre Realitné kancelárie – sídlo ponúkanej nehnuteľnosti sa vyznačí na interaktívnej mape mesta spolu s kontaktom)
  2. zadarmo zadávať inzeráty do Ponuky práce
  3. zadarmo zadávať ponuku firmy na podstránku Top ponuky firiem, na ktorú smeruje upútavka z úvodnej strany

Prečo mať firemný profil v sieti mesto.virtualne.sk?

  1. cielená návštevnosť – regionálne pôsobenie a oborové členenie – relevantná oslovovaná cieľová skupina potenciálnych klientov
  2. zvyšovanie priamej návštevnosti web stránky firmy
    • kategórie katalógu sú na popredných pozíciách vo vyhľadávači Google na množstvo slov
    • prezentácie firiem sú na popredných pozíciách častokrát pred vlastným webom - firemný profil je optimalizovaný pre vyhľadávač Google
    • možnosť mať prezentáciu na vlastnej doméne ako www stránku, alebo dočasnú www vizitku
  3. podpora kvality web stránky pre SEO - získanie relevantných spätných odkazov – ovplyvňujú PR
    • zápisom firma získa 3 relevantné spätné linky zo stránok mesta – podpora PageRanku www stránky
    • presun na vyššie pozície pri vyhľadávaní firmy návštevníkmi z webu
Viac informácií na www.katalogovezapisy.sk
Kontakt O nás Reklama Podmienky použitia
lang